Mima b.v. Montage bedrijf voor o.a. blokhutten, tuinhuisjes en prieel

Veelgestelde vragen

Q?

Er ontstaan kieren in de wand.

A.

Oorzaken
- Er klemt iets.
- Er staat iets tussen het dak en de vloer (b.v. een keukentrap).
- Er zitten schroeven/spijkers in de ramen en deuren.
- Waterleiding of elektra aan de wand gemonteerd, geen rekening gehouden met krimpen of uitzetten.
- Het huisje is niet of slecht geschilderd, waardoor de korte wanddelen sneller krimpen dan de lange wanddelen.

Oplossingen
- Schroeven c.q. spijkers verwijderen.
- Kabels flexibel monteren met een lus.
- Schilderen.

Q?

Wat voor verf moet er gebruikt worden?

A.

Het zorgvuldig schilderen van uw tuinhuis bepaalt in grote mate de levensduur van uw tuinhuis. Gebruik daarom altijd een verf die vochtregulerend is. Ook moet de verf voldoende uv-bescherming bieden, gebruik nooit lak of blanke beits.
Mima b.v. kan uw blokhut op locatie 1 laag schilderen.

Q?

Waar wordt de blokhut op geplaatst?

A.

De blokhut of ander product wordt geplaatst op een verharde ondergrond die waterpas dient te zijn. De ondergrond dient verhard te worden door de klant zelf.

Q?

Mijn deur klemt na verloop van tijd. Hoe wordt dit opgelost?

A.

Zodra de blokhut wordt geplaatst door ons wordt de deur direct afgesteld zodat het goed sluit. Na verloop van tijd kan het hout wat gaan werken wat inhoud dat het hout krimpt of uitzet. Als gevolg kan zijn dat de deur onderaan of bovenaan tegen het kozijn kan klemmen. Dit is eigenlijk heel makkelijk zelf op te lossen om de scharnieren of kozijn wat bij te stellen. Wilt u weten hoe dit moet doen? Neem dan contact met ons op.

Indien de deur niet of slecht is geschilderd zal deze meer vocht opnemen en uitzetten wat dus als gevolg heeft dat de ook gaat klemmen. Schilder de deur dus goed aan zowel de binnenkant als de buitenkant.

Q?

De deur trekt krom. Hoe kan dit?

A.

Als een deur krom trekt heeft dit vaak te maken dat alleen de buitenzijde van de deur een behandeling heeft gehad. Het is belangrijk dat ook de binnenzijde van de deur wordt behandeld.

Q?

Wat zijn de eigenschappen van hout?

A.

Hout is een natuurproduct. De natuurlijke uitstraling van hout maakt het uniek en geeft het bepaalde eigenschappen. Eigenschappen als grovere of fijnere nerven, kleurschakeringen, kleurveranderingen en vergroeiingen vinden hun oorsprong in de groei van bomen. Deze eigenschappen horen bij normaal hout en kunnen dus niet als een defect worden beschouwd, ze geven hout een bepaalde sfeer. Om het hout te beschermen moet u het schilderen met een goede vochtregulerende verf.